Információk a rendezvényről

2013. május 22-én és május 23-án Budapesten került megrendezésre a Visegrádi Alap által támogatott rendezvényünk:

„Konferencia és munkaértekezlet a katasztrófamenedzsment térbeli és társadalmi vonatkozásairól. Visegrádi országok hálózatépítése.”

A rendezvény első napján a visegrádi országok előadóitól (május 22-én) előadások hangoztak el hosszabb és rövidebb lefutású természeti katasztrófák, károk okairól, hatásairól, kezelési – adott esetben előrejelzési - lehetőségeiről és társadalmi hatásairól. Árvíz, belvíz, aszály, szélerózió kerültek fókuszba, kiemelt figyelemmel a térinformatika, ill. távérzékelés alkalmazhatóságára, lehetőségeire.

A május 22-i rendezvényen való részvétel regisztrációt követően ingyenes volt és magában foglalta az aznapi étkeztetést (délben szendvicsebéddel).

A rendezvény második napján (május 23-án), annak témájához közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódó konkrét kutatás-fejlesztési projektekről, projektrészvétel kapcsán szerzett tapasztalatokról (pl. EU FP 6, FP 7 -ben), ill. pályázati lehetőségekről esett szó.

A május 23-i programon történő részvétel egyéni meghíváshoz volt kötött.

A rendezvény nyelve angol és magyar volt, minden magyar nyelvű előadás/hozzászólás angol fordításra került.

A rendezvény helyszíne: 1111, Budapest Budafoki út 59. (Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft.)

Amennyiben további kérdése merül fel, kérjük írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

 

Képek forrása: http://www.eurogeosurveys.org/soils1a.html, http://www.christianitytoday.com/women/content/img/panel/